Počasi se bliža pomlad in s tem tudi sezona jedi z žara. Izbirate lahko med različnimi vrstami vrtnih žarov. O nakupu se odločite na podlagi predvidene lokacije pečenja in vrste goriva. Priporočamo vam nakup električnega, plinskega ali keramičnega žara na oglje.

Izbira najprimernejšega vrtnega žara za vas

Odločitev med električnim ali plinskim žarom je včasih precej težavna. Vsi želimo speči popoln kos mesa, ki bo sočen in hrustljav obenem. Električni vrtni roštilj je primeren za uporabo kadarkoli in kjerkoli. Roštilj potrebuje le priklop na električno omrežje. Plinski vrtni žari so na voljo v različnih dimenzijah in oblikah.

Plinski žari manjših dimenzij so zaradi svoje kompaktnosti primerni za pečenje v notranjih prostorih in na prostem. Plinski žari večjih dimenzij so odlična izbira za vsak vrt in teraso. Tako električni, kot plinski žari so primerni tudi za dopust v avto kampu.

Električni žar

Električni žar lahko uporabite tudi v hiši ali stanovanju, saj ne proizvaja toliko dima, kot žari na oglje ali na plin. Električni žar je primeren za vse, ki jih skrbi varnost pri pečenju, saj nima odprtega kurišča. Na tržišču je tudi vrtni roštilj z infrardečim sistemom, ki imitira sončne žarke. Izvor toplote tako ni v neposrednem stiku z mesom, kar zagotavlja enakomerno globinsko pečenje hrane.

Plinski žar

Plinski vrtni roštilj je na voljo v različnih oblikah in dimenzijah. Večji žari imajo velike površine za pečenje, ki vam omogočajo istočasno peko različnih vrst mesa. Pečenje poteka hitro in enostavno, končni izdelki pa so sočni in hrustljavi. Večji plinski žari imajo dodan pokrov iz nerjavečega jekla. Med pečenjem lahko jedi pokrijete, da ohranite vlago in mesne sokove ter jih na koncu odkrijete, da dobite še hrustljavo skorjico. Pokrov prav tako zaščiti površino za pečenje pred vremenskimi vplivi in rjo.

Keramični vrtni roštilj

Najnovejši modeli keramičnih vrtnih roštiljev so postali prava senzacija. Keramični vrtni roštilj se segreje že v roku 15 minut in dolgo ohranja toploto. Keramika ohranja toploto in vzdržuje raven vlage med pečenjem, kar poskrbi, da je meso posebno sočno in okusno. Keramični vrtni roštilj je mobilen in primeren tudi za kampiranje.

Objave iz iste kategorije: