Svoje pisarne in delovno okolje morate na vsake nekaj let obnoviti in na novo opremiti. Pri tem izberite sveže odtenke pohištva, ki bodo prostore popestrili, razživili in osvetlili. V pisarni se morajo vsi delavci in stranke počutiti udobno in domače, saj to vpliva tudi na občutek pripadnosti delavcev. Pomembno je, da vsakemu delavcu zagotovite določeno osebno delovno površino in prostor za shranjevanje.

Oprema vpliva na pozitivno vzdušje v pisarni

Na prijetno delovno okolje vpliva tudi oprema poslovnih prostorov. Vaši delavci se morajo v svojem delovnem okolju počutiti sproščeno, domače in prijetno. Urejeno delovno okolje pozitivno vpliva na delovno vzdušje in dviguje moralo vaših zaposlenih. Pri izbiri novega pohištva se posvetujte z vašimi delavci.  Skupaj izberite ureditev, ki je prijetna za oko in hkrati funkcionalna.

Vaši delavci morajo imeti dovolj veliko delovno površino za nemoteno delo. Obenem morajo imeti nekaj visokih in nekaj nizkih omaric za shranjevanje dokumentacije in osebnih predmetov.

Funkcionalne pisarne

Oprema poslovni prostor mora biti funkcionalna in udobna. Pisalne mize morajo biti dovolj velike, da nanje lahko postavimo računalniški monitor, zvočnike in imamo hkrati nekaj prostora za pisanje v zvezek. Pod delovno mizo je priporočljivo, da dodate predalnik na kolescih.

Glede na to, da večino časa zaposleni preživijo v sedečem položaju, potrebujejo udoben in ergonomski stol. Zagotovite tudi dovolj omar za shranjevanje dokumentacije, prenosnih računalnikov in podobno. Pohištvo v skupnih prostorov in hodnikih naj bo v živahnih barvnih kombinacijah. Prvi vtis stranke, ki vstopi v vaše podjetje bo bil na ta način pozitiven.

Oprema konferenčne ali sejne sobe

Konferenčna oziroma sejna soba naj bo opremljena minimalistično in funkcionalno. Vsebuje naj veliko skupno mizo in določeno število stolov. Ponavadi standardne konferenčne sobe vsebujejo 10 do 12 stolov. Oprema poslovni prostor v konferenčni oziroma sejni sobi naj vključuje največ dve omari, saj je pomembno, da je sejna soba zračna in prehodna. Televizijo, platno in računalnike za predstavitev namestite na eno stran sobe, saj boste tako sobo optično povečali.

Objave iz iste kategorije: