Čeprav je ledvični pas pri motokrosu del zaščitne opreme, marsikdo ne ve, čemu v resnici pravzaprav najbolj služi. Ledvica so obdane z dvema slojema maščevja, kar človeka ščiti pred mehanskimi vplivi. Kljub temu pa niso zaščitena z nobenim skeletom, torej imajo v resnici zelo malo zaščite. 

Ledvica v našem telesu skrbijo za nešteto izjemno pomembnih funkcij, zato je še toliko pomembneje, da so primerno zaščitena. Zlasti to velja za osebe, ki se ukvarjajo z dejavnostmi, ki še bolj vplivajo nanja, tudi za motoriste. 

Zaščita ledvičnega pasu med motokrosom 

Pri motokrosu je najnižji del hrbta vseskozi podvržen ponavljajočim se gibanjem. Posledično pogosto prihaja do stiska živcev, ostrih bolečin, vnetja. Ledvica so med to dejavnostjo še toliko bolj podvržene padcem in udarcem. Direkten padec nanja, na primer, povzroči, da se močno poškodujejo in posledično lahko pride celo do notranjih krvavitev. 

Ledvični pas omogoča, da so ledvica dobro vzdrževana. Prav tako to velja tudi za druge organe. Pas zmanjša količino gibanja, ki so ga deležne ledvica med samo vožnjo. Na hrbtnem delu je pas za ledvica debelejši. Na tem delu je namreč še dodatno oblazinjen. Na sprednji strani je tanjši, kar pripomore, da ni moteč za dihanje ter samo vožnjo. 

Ključni razlogi za uporabo ledvičnega pasu 

Kakovosten ledvični pas ponuja veliko mero dodatne varnosti ledvicam in drugim notranjim organom. Predvsem sprednjemu delu hrbta daje dobro podporo. Ohranja pravilno držo in hkrati odlično ščiti pred vetrom in mrazom. 

Pas za ledvica prav tako nudi preventivo pred obolenjem ledvic, med samo vožnjo pa vas ne bo obremenjeval ali dodatno oviral. 

Pasovi za ledvica za odrasle in otroke 

Kakovostni ledvični pasovi so vam na voljo v specializiranih prodajalnah z motokros opremo in tudi v drugih trgovinah s športno opremo. Veliko dobre ponudbe – cenovno dostopne in kakovostne – je tudi na spletu, na primer v spletni prodajalni yogi.si

Izbirate lahko tako med pasovi za odrasle kot tudi za otroke. Poleg pasov si lahko v spletni prodajalni ogledate še drugo zaščitno opremo, ki vam bo v največji možni meri omogočala, da boste med vožnjo popolnoma varni in da bo poskrbljeno tudi za varnost ostalih udeležencev. 

Med zaščitno opremo za motoriste spadajo tudi čelade. Ker varujejo glavo voznika, so zakonsko predpisane v mnogih državah po svetu. Obenem pa preprečujejo manjše in hujše poškodbe, ki se lahko pripetijo pri padcih z motorja in drugih nesrečah. Preberite več v članku: Flip-up čelada prilagojena potrebam motoristov.

Objave iz iste kategorije: