Motoristi pri svoji vožnji na motorjih pazijo tudi na to, kako so oblečeni. Sploh pa tisti, ki se z motorji veliko vozijo in z njimi odhajajo tudi na daljša potovanja. Primerna obleka jim namreč zagotavlja veliko mero varnosti, obenem pa tudi ugodja. Med priljubljenimi prodajnimi artikli je tudi motoristična jakna. Zanjo je značilno, da je narejena iz posebnih materialov, ki lahko zdržijo tudi najbolj ekstremne vremenske razmere. Le najboljši materiali pa lahko poskrbijo tudi za manjše poškodbe v primeru padca.

Motoristična jakna za oba spola

Če je včasih veljalo, da so na motornih vozilih sedeli predvsem moški, danes velja, da vse pogosteje na njih vidimo tudi ženske osebe. Proizvajalci raznovrstne opreme, tudi oblačil, so pozorni tudi na to. Ravno zato so na prodajne police postavili opremo, ki je namenjena tako moškim kot tudi ženskam.

Motoristična jakna se tako lahko razlikuje že po tem, kateremu spolu je namenjena. Moška jakna se že na prvi pogled razlikuje od ženske. Pri izbiri je potrebno paziti tudi na model. Na trgu je namreč toliko ponudbe, da včasih težko presodimo, katera je najboljša za nas.

Tekstilna ali usnjena?

Na začetku smo izpostavili, da je pri oblačilih za motoriste vrsta materiala izjemnega pomena. Najpogosteje se take jakne prodajajo v usnjeni ali tekstilni različici. Težko rečemo, katera vrsta je bolj priljubljena pri uporabnikih. Za obe vrsti je značilno, da sta kakovostni. Predvsem pa je to pomembno od proizvajalca. Če je ta vrhunski, potem sta oba materiala enako primerna za vožnjo na motornem vozilu.

Od vrste materiala je seveda odvisna tudi cena. Ta je za kupce še kako pomembna. Svetujemo vam, da je vaša motoristična jakna pripadnica srednjega cenovnega razreda. To pomeni, da se ne odločite ravno za najcenejšo varianto ali pa tisto, ki bi bila najdražja. To, kar je najdražje, ni vedno tudi najboljše. Če se bomo odločili za zlato sredino, bo tako najbolje.

Preden jo kupimo, odnesemo domov ter pričnemo uporabljati, pa moramo obvezno preveriti še, ali vsebuje posebno zaščito za komolce ter ramena. V zadnjem času pa se proizvajalci tovrstnih jaken osredotočajo tudi na zaščito hrbta. Tako lahko kupimo jakne, ki so na hrbtnem predelu posebno oblikovane.

Motoristični ledvični pas ima ključno funkcijo, da pomaga varovati ledvice in druge organe pred udarci. Preberi več …

Objave iz iste kategorije: