Chromecast je dodatek za vaš televizor, ki vaš klasični televizor preobrazi v pametni televizor le v nekaj korakih. Napravo priključite v HDMI vhod televizorja in upravljate s pametnim telefonom, tablico ali računalnikom. Na spletu lahko najdete podatke o vseh aplikacijah, ki omogočajo uporabo Chromecasta.

Namen in uporaba Googlovega TV dodatka

Chromecast je odličen majhen adapter, ki ga vključite v HDMI vhod televizorja. Namenjen je prenosu vsebin s spleta, ki v preteklosti niso bile dosegljive. Na televiziji tako lahko gledate videoposnetke in smešnice z YouTuba, pogledate najljubše serije brez reklam v Netflixu ali pa pogledate film na HBO.

Vse funkcije v Sloveniji še niso dostopne, vendar bodo kmalu. Adapter preprosto povežete z brezžičnim omrežjem in ga upravljate prek pametnega telefona, tablice ali računalnika. Pogoj za uporabo je brezžična povezava.

Pametni telefon in predvajanje vsebine na televiziji

Najprej preverite ali deluje brezžična povezava. Adapter vtaknite v HDMI vhod in zaženite izbrano aplikacijo na vašem telefonu. Vzemimo na primer predvajanje videoposnetka iz aplikacije YouTube. Odprli in zagnali ste aplikacijo YouTube na vašem telefonu.

 

Sedaj kliknite na ikono za Chromecast in dajte napravi ukaz, naj vsebino predvaja na zaslonu vašega televizorja. Naprava bo povezala aplikacijo Youtube na vaši mobilni napravi z vašim televizorjem. Pri tem služi vaš telefon zgolj kot daljinski upravljalnik. S pametnim telefonom torej poiščete izbrano vsebino in jo po želji predvajate ali ugašate. Chromecast je zgolj posrednik pri predvajanju, pametni telefon pa je daljinski upravljalnik.

Povezava s prenosnim računalnikom ali tablico

Chromecast lahko uporabljate tudi na tablici ali prenosnem računalniku. Na računalnik ali tablico morate najprej namestiti brskalnik Chrome. Prek Chromove skrite funkcije se povežete z napravo Chromecast in zrcalite računalniški zaslon na televizijskem zaslonu. Filmov vam tako ni več potrebno gledati na manjšem monitorju vašega računalnika, saj vsebino preprosto v nekaj korakih prezrcalite na vaš velik zaslon televizorja. Zrcaljenje včasih vzame malo več časa, vendar se izplača.

Objave iz iste kategorije: