Podjetniki, zlasti tisti iz obrtniških dejavnosti, pa tudi tisti, ki se ukvarjajo z najrazličnejšimi področji dela, ki nimajo direktne povezave s financami, potrebujejo za svoj uspeh in dobro ter z zakonom skladno poslovanje predvsem dvoje: dobro računovodstvo in pravno svetovanje. Najbolje je, da je oboje kar združeno pri enem samem ponudniku, saj se tako oboje najbolje usklajuje.

Finance in pravno svetovanje od najmanj do najbolj zahtevnih

Večina malih podjetnikov se odloči za računovodski servis, ki naj bi skrbel za primerno urejene knjige, pri tem pa se pogosto ne pozanima tudi glede možnosti svetovanja, s katerim bi pravzaprav lahko veliko pridobili – govorimo predvsem o zmanjšanju stroškov. Podjetniki se običajno ukvarjajo s svojo dejavnostjo, ker se ne spoznajo na finance in zakonodajo, pa se jim nato ob koncu leta zapleta z dobičkom, ali pa se težave pojavijo že preko leta. Pravno svetovanje pa bi jim lahko pomagalo, da do težav ne bi prihajalo.

Pri tem ni nujno, da gre za zapletene stvari, temveč se pravno svetovanje izkaže tudi pri najbolj preprostih. Ste na primer vedeli, da se podjetniku izplača izkoristiti zakone in predpise o bolniški odsotnosti v primeru, ko ne zbolijo sami, temveč koristijo možnost odsotnosti za nego, torej takrat, kadar jim zboli otrok? Ste vedeli, da lahko podjetnik, ki dela doma, povsem v skladu z zakoni privarčuje, če del stroškov za plačilo elektrike, telefona, interneta, ogrevanja in podobno prenese na podjetje?

To so zgolj »malenkosti«, kadar gre za večje vsote in večji obseg posla, pa lahko pravno svetovanje poskrbi, da se prihrani še več. Svetovalci se namreč dobro spoznajo na delovno pravo, finančno področje in vse ostalo, kar lahko pomaga, da se stroški poslovanja spremenijo, dobiček pa zmanjša, ne da bi se pri tem spregledalo kateri koli pravni predpis.

Bi tudi vi želeli kakovostno računovodstvo, hkrati pa tudi pravno svetovanje – pa naj gre zgolj za drobne nasvete ali rešitve, ki se nanašajo na večje investicije, večje finančne zalogaje in projekte? Potem se obrnite na Unija računovodski servis, kjer poskrbijo, da je pravno svetovanje vedno dobrodošlo in koristno za vaš posel, pri tem pa ni nobenih težav, ki bi vam povzročale noči brez spanca.

Objave iz iste kategorije: