Če pri vas doma domuje kar nekaj članov družine, morate ne nazadnje poskrbeti za primerno velike kose pohištva, kamor spravite vsa oblačila ter obutev. Velike omare za čevlje so nepogrešljiv kos opreme, ki pa ga je včasih prav težko najti povsem ustreznega. Takšen kos pohištva je praviloma postavljen v predsobo, lahko pa tudi kam drugam, na primer v kletni prostor ali v garažo. Sicer pa bi bila dobrodošla ena omara za čevlje za predsobo in ena na primer za garažo. V slednji bi na primer v omari hranili kose obutve, ki jih v tistem letnem času ne potrebujete.

Omare za čevlje morajo biti v prvi vrsti primerno velike. Če vaša družina šteje dva do tri člane, zagotovo ne potrebujete tako velike omare za čevlje kot na primer družina, ki šteje pet ali več članov. A sama velikost omare za shranjevanje obutve še zdaleč ni edini pogoj. Ključno je, da je omara tudi znotraj odlično zasnovana.

Nižje in daljše omare za čevlje

Izjemno priljubljene so na primer omare za shranjevanje čevljev, ki so nekoliko nižje in daljše. Takšne so primerne zlasti za predsobe. Takšen kos opreme je primeren tudi za sedenje, medtem ko si na primer obujamo čevlje ali pa nekoga nestrpno čakamo v predsobi. Lahko pa si omislite tudi vgradne omare za čevlje, če bi radi bolje izkoristili prostor, ki ga imate na voljo.

Pri izbiri omar za čevlje je pomemben tudi material. Izbirajte med kakovostnimi drevesnimi vrstami, ki zagotavljajo trpežnost in ne nazadnje dolgo življenjsko dobo. V garažni ali kletni prostor, kjer shranjujete obutev, ki je v tistem obdobju ne nosite, pa so lahko postavljene višje omare.

Vzdrževanje omare za čevlje

Dobro vzdrževana omara za obutev bo z vami zdržala veliko dlje časa. Še posebej v zimskem času ali v deževnem obdobju je dobro, da čevlje, še preden jih položite v omaro, dobro očistite vse umazanije ter mokrote, ki se je nabrala na njih. Morda je še najbolj smiselno, da na police omar položite kakšne gumijaste in tanke podloge, ki bi materiale omare še dodatno zaščitile.

Pestro ponudbeno omar za čevlje si lahko ogledate v spletni trgovini Dom24.si.

Objave iz iste kategorije: