Preden svoj denar porabite za nov stroj, se seznanite z miti in dejstvi o akumulatorskih kosilnicah. Akumulatorska kosilnica je vsekakor lahko odlična rešitev, v kolikor potrebujete zanesljivega pomočnika pri urejanju vrta.

Na videz neskončen cikel vzdrževanja zelenic, predvsem v poletnem času, lastnike pogosto motivira, da razmišljajo o nakupu nove kosilnice, s katero bo delo hitrejše in lažje, morda pa bo celo bolj učinkovito. Zdi se, da bi kosilnica na baterijski pogon lahko rešila ta pereč opravek in z današnjo vedno večjo izbiro baterijskih kosilnic je smiselno le, da se pred nakupom prepričamo, da kosilnica ustreza našim potrebam.

Ko so kosilnice na baterijski pogon prvič prišle na trg, so naredile kar velik bum, brez vrvic, brez plina, brez napora! Kljub temu, da so baterijske kosilnice v zadnjem času zavzele trg, so kosilnice na plin še vedno zanesljive in primerne za uporabo-v mnogih modelih pa je prišlo do ključnih nadgradenj, ki olajšajo košnjo. Zakaj je tako? No, čas delovanja baterije ostaja velika skrb: ko z enim polnjenjem pridobite največ 30 do 60 minut, tvegate, da boste morali sredi košnje prenehati z delom – in potem traja približno eno uro, da jo napolnite.

Akumulatorska kosilnica je vsekakor lahko odlična rešitev, v kolikor potrebujete zanesljivega pomočnika pri urejanju vrta.

Tudi kosilnice na plin so v zadnjih petih letih doživele pomembne tehnološke izboljšave, ki so jih naredile še privlačnejše. Splošni pojmi o “staromodnih” plinskih kosilnicah in “novonastalih” baterijskih kosilnicah ne veljajo več.

Najnovejše kosilnice ponujajo izboljšano kakovost košnje, deloma zahvaljujoč oblikovanju rezila. V prizadevanju za podaljšanje življenjske dobe baterije nekateri modeli na baterijski pogon spremenijo dolžino in dvig rezil.

Akumulatorska kosilnica sicer ima daljšo življenjsko dobo in jo je v povprečju potrebno zamenjati po približno petih letih. S staranjem baterije se lahko njen čas delovanja poslabša do 6 odstotkov na leto (odvisno od velikosti baterije, velikosti dvorišča, povprečne letne uporabe, pogojev na dvorišču in skladiščenja).

Akumulatorske kosilnice so tudi priljubljene, zaradi hitrega zagona in enostavnega shranjevanja. Akumulatorske kosilnice se aktivirajo tako, da vstavite ključ in pritisnete gumb ali povlečete ročico, številni modeli pa so tudi zložljivi, zato ne zavzamejo veliko prostora.

Prednost akumulatorske kosilnice je tudi v tem, da nimajo emisij. Za polnjenje baterij je potrebna električna energija. Vsekakor pa je nujno upoštevati, da vsaka kosilnica služi svojemu namenu, ne glede na njen pogon in najbolj pomembno je, da za lastne potrebe, tudi glede na velikost zelenice, katero je treba kositi, kupimo primerno kosilnico. Posvetujemo se lahko tudi s prodajalcem, kateri nam znal ustrezno svetovati pri izbiri.

Objave iz iste kategorije: