Kako potujete na morje? Imate v rokah še vedno zemljevid Hrvaške ali se znašate na GPS in Googlove zemljevide? Včasih ni najboljše, da se zanašate samo na sodobne tehnologije.

Uporaba spletnih zemljevidov je zelo enostavna. Preprosto poiščete želeno destinacijo (recimo dubrovnik) in že imate pred sabo celoten zemljevid Hrvaške ali samo določenega območja. Potem si lahko olajšate življenje še s tem, da si natančno izračunate razdaljo med kraji, ob tem pa si lahko še natisnete planer potovanja. Če se na pot odpravljate sami, vam ta ne bo kaj preveč koristil, saj ne boste mogi hkrati voziti in brati, če pa bo v avtu cela druščina, lahko nekoga izmed prijateljev pooblastite za vašega kopilota in potovanje se lahko začne.

zemljevidhrvaskeSpletni zemljevidi so super, ker so posodobljeni in se vam ne more pripetiti to, da bi vas pot vodila po cesti, ki ne obstaja več. Zemljevid Hrvaške, če ostanemo v tej državi, je v spletni različici gotovo bolj zanesljiv kot tisti, ki se v vašem avtu valja že 10 let. Enako velja z GPS navigacijo, tisto, ki jo imate na pametnem telefonu ali pa tisto »ta pravo«, le da morate pri slednji upoštevati to, da jo je potrebno redno posodabljati, sicer lahko cesta preprosto ne obstaja ali pa vas bo navigacija peljala bo dosti daljši poti.

Vseeno pa je dobro, da ko se odpravljate na morje, imate vedno nekje pri roki tudi tiskan zemljevid Hrvaške. Ne glede na to, koliko so nan sodobne tehnologije olajšale življenje, še zmeraj obstaja možnost, da zatajijo. Recimo, da vam zmanjka signala, vi pa se vozite sredi ničesar. Takrat je še zmeraj bolje to, da se orientirate po tiskani različici zemljevida kot pa da se ure in ure vozite v prazno, po možnosti še v napačno smer.

Se vam je že zgodilo kaj podobnega? Potem gotovo veste o čem govorimo.

Objave iz iste kategorije: