Category Archives: Blogi

Pomen In Prednosti Laserskega Razreza

Tehnologija razreza pločevin je v zadnjih letih močno napredovala, predvsem na področju laserskega razreza . Na voljo so novodobne naprave, ki so v primerjavi z laserji pred dvajsetimi leti, bistveno naprednejše. Continue reading

Category: Blogi

Nailner repairje pisalo proti glivičnim okužbam nohtov

Posted on by 0 comment

Pisalo nailner repair učinkovito in enostavno zavira glivične okužbe v izvoru. Glivične okužbe nohtov rok in nog so trdovratne nadloge, ki se rade ponavljajo. Continue reading

Category: Blogi

Kolikšna je krivda staršev

Posted on by 0 comment

Na centru za socialno delo so potrdili, da je v družini dekleta marsikaj zelo narobe

Ljubljana – Petnajstletna Ljubljančanka se je želela preizkusiti na milanskih modnih pistah, pa se je namesto pod sojem luči znašla v peklu mamil, alkohola in seksa. Njeno zgodbo so nedavno objavili italijanski in skoraj vsi slovenski mediji in ob njej so se porajala številna vprašanja in ugibanja. Večina poznavalcev sveta mode, ki so komentirali poročanje medijev, vali krivdo za grozljivo usodo mladostnice predvsem na starše. Continue reading

Category: Blogi

Keratinski podaljški in mnenja o njih

Posted on by 0 comment

Če se odločimo za podaljšane lase, se ponavadi najprej dobro pozanimamo, kako postopek poteka, od nakupa naprej pa vse do odstranjevanja lasnih podaljškov. Najbolj nas zanima, kakšni lasni podaljški naj bi bili primerni za naš tip las in kakšnen način lasnih podaljškov je najbolj enostaven za namestitev, torej za podaljšanje las. Odločimo pa se tudi na podlagi kvalitete in cene, ter seveda, mnjenja drugih. Če imamo srečo in poznamo prijateljico, ki si je podaljšala lase ali ima izkušnje s podaljševanjem las, potem damo največ na to mnenje.

Veliko mnenj pa dobimo tudi na spletu, na različnih spletnih forumih, blogih ali klepetalnicah. Če želimo na primer izvedeti mnenje uporabnic keratinskih podaljškov, bomo iskali po ključnih besedi keratinski podaljški in upali, da dobimo precej zadetkov. Če pa v svojem jeziku ne dobimo veliko zadetkov, lahko poskusimo uporabiti tudi iskanje prek ključne besede v angleškem prevodu. Če obvladamo angleščino nam to ne bi smelo predstavljati težav.

Continue reading

Category: Blogi

Zdravje

Posted on by 0 comment
Mleko varuje pred protinom
Tveganje za nastanek protina je večje, če zaužijete več beljakovin živalskega izvora, so nekdaj učili zdravniki. Toda ugotovitve najnovejših raziskav kažejo, da vseh beljakovin ne kaže metati v isti koš. Iz izsledkov študije, ki je potekala dvanajst let, gre sklepati, da je najbolj tvegano uživanje mesa in mesnih izdelkov, mleko in mlečni izdelki pa naj bi pred nastankom protina celo varovali. Marsikoga bo najbrž presenetil podatek, da k nastajanju protina menda pripomorejo celo ribe in morski sadeži.

Continue reading

Category: Blogi

Japonski umetnik v podobi Fride Kahlo

Posted on by 0 comment

Petdesetletni japonski umetnik, diplomant likovne akademije v Tokiu, ustvarja zapletene fotomontaže, sam sebe slika v podobi slavnih žensk, najraje slavnih zvezdnic, na primer Marlene Dietrich, Catherine Deneuve ali Brigitte Bardot. Pri najnovejši domislici pa je imel težave. Za junakinjo si je izbral mehiško slikarko Frido Kahlo in z njo model, ki ne ustreza japonskim sanjam o zahodnjaški lepoti z modrimi očmi in svetlimi lasmi. Popolnoma je moral spremeniti dosedanjo tehniko ličenja, ki je bila doslej prilagojena svetlopoltim, modrookim ženskam. Znamenite goste Fridine obrvi si je naredil z umetnimi brki, ki si jih je nalepil nad oči. Z razstavo teh del ima poseben namen: zgraditi most med Japonsko in Mehiko. Res je, pravi umetnik, da v svojih delih posnema poze na nekaterih slavnih avtoportretih mehiške slikarke, a jih bogati z elementi svoje domovine, na primer tradicionalnim okrasjem v laseh japonskih žensk. Njegova razstava z naslovom Notranji dialog s Frido Kahlo je hkrati na ogled v Tokiu, Parizu in New Yorku.

Category: Blogi

Pri ženskah se predvsem razredčijo

Posted on by 0 comment

Moška plešavost je pogosta pri obeh spolih, razvije se pri približno deset do petnajstih odstotkov žensk in več kot polovici moških. Od encima 5-alfa reduktaza pa je odvisno, kje in v kolikšni meri se bo ta pleša izrazila. Pri ženskah je zadeva nekoliko drugačna. Prihaja do razredčenja, ne pa do popolnega izpada las. Pravih otokov gole kože pri ženskah praktično ni, le lasje so lahko močno razredčeni. Mehanizem je podoben: tudi ženske imajo moške spolne hormone, ki nastajajo delno v jajčnikih in pa nadledvični žlezi. Pri ženskah, ki so dedovale nagnjenje k razvoju moške plešavosti, tudi majhna količina hormonov zadošča, da lasje začnejo znatno izpadati, kar se kaže kot razredčenje. Določene vrste hormonske kontracepcije, denimo vrsta nizkodozne oralne kontracepcije, ki je tudi pri nas na trgu, imajo dodane tudi antiandrogene, ki so zaviralci delovanja moških hormonov. To pomeni, da zavirajo tudi nastanek mozoljev in poraščenost po telesu pa tudi »lovijo« moške hormone po telesu, ki zato ne pridejo do izraza. Zato včasih izpad las po moškem tipu pri ženskah zdravijo z antiandrogenimi hormoni. Ti so ponavadi združeni s snovjo, ki preprečuje zanositev (če bi ženska med zdravljenjem zanosila in nosila moški plod, se ta ne bi mogel normalno razvijati!). Ženska pleša se začne pred menopavzo, vendar se med menopavzo delovanje ženskih hormonov v telesu zmanjša in moški hormoni začnejo relativno močneje vplivati.

Category: Blogi

NOVA LINIJA DODATKOV ZA NOKIA LUMIA 925

Posted on by 0 comment

Ob nakupu novega mobilnega telefona moramo najprej pomisliti tudi na dodatke, ki predstavljajo obvezno dodatno opremo. Opremo, brez katere ne gre, a ni originalno priložena aparatu, saj gre za stvari, ki jih vsakdo rad za svoj gizmo izbere sam, po lastnem okusu. Gre torej za različne zaščitne ovitke, etuije, pa tudi zaščitne folije za občutljivi zaslon našega novega telefona. Poleg tega, da nudijo zaščito, so tovrstni izdelki lahko tudi zabavni oziroma odražajo naš značaj. Menjavanje ovitkov ali etuijev glede na razpoloženje ali prilagojeno barvi vaših oblačil ali torbice – je še kaj zabavnejšega?

Continue reading

Category: Blogi

Seks spet v mestu

Posted on by 0 comment

Dvignite »kozmpolitančke« in nazdravite svoji najljubši seriji, ki jo boste lahko končno videli v filmski obliki, so dejali pri produkcijskih hišah New Line Cinema in HBO, ki sta zakrivili kultno nadaljevanko Seks v mestu, v kateri so se prepoznali milijoni 30-letnic po vsem svetu, pa tudi kakšen moški privrženec. Po koncu šestih sezon pred tremi leti so si oboževalci obupano ruvali lase, nazadnje pa dosegli, da se je konec septembra le začelo snemanje istoimenskega filma. Dolgo napovedovano, vmes že skoraj odpovedano in nato prestavljeno snemanje so seveda postavili v svetovljanski New York, kjer se dogaja zgodba štirih prijateljic, ki lovijo ravnotežje med ljubezenskimi pripetljaji, kariero, samskim življenjem, vročimi zmenkarijami in usodnimi moškimi, ki jim mešajo glave. Kultna nadaljevanka je bila ves čas tudi kulisa za modo, blagovne znamke, trendovske restavracije in nočne klube. Kar je četverica počela, govorila ali nosila, je že naslednji dan postalo zapovedano opravilo za vse zaprisežene fashioniste (modne obsedence). Med drugim je serija povzročila vnovično priljubljenost koktejla cosmopolitan, ki so si ga prijateljice v seriji pogosto privoščile, in zvezdniški status sandalov Manolo Blahnik. V filmu, ki si ga bomo lahko ogledali šele v drugi polovici leta 2008 (scenarij je prispeval izvršni producent serije Michael Patrick King), nas bodo spet zabavale dogodivščine Mirande (Cynthia Nixon), Charlotte (Kristin Davis), Samanthe (Kim Cattrall) in seveda glavne protagonistke Carrie (Sarah Jessica Parker). Dejstvo, da je bila Parkerjeva najbolje plačana v skupini, je že med nadaljevanko razbesnelo Cattrallovo, ki je trdila, da ima sama najtežjo vlogo (slačenje do golega pred kamero in simuliranje vročega seksa s številnimi moškimi), zato je za snemanje filma zahtevala tako visok honorar, kot so ga producenti obljubili 42-letni Parkerjevi. Pogajanja so se vlekla, oboževalci so pritiskali na filmsko hišo in nazadnje je 51-letna Cattrallova, ki na videz kaže vsaj desetletje manj, dobila toliko, kot je zahtevala. Snemanje je končno steklo, ekipi pa se je naknadno pridružila še z oskarjem nagrajena igralka Jennifer Hudson, ki bo v filmu igrala Carriejino asistentko. Kaj lahko še pričakujemo? Za začetek potolažimo oboževalke Mr. Biga, ta se bo namreč pojavil tudi v filmu in ga bo spet zaigral Chris Noth. Nekateri opravljivci, ki so si z dovoljene razdalje ogledali začetek snemanja v newyorški četrti East Village, tudi pravijo, da je Charlotte (oziroma Davisova) tekla iz restavracije s podloženim puloverjem (prostetično izboklino), zato lahko pričakujemo, da bo v filmu noseča. S kom, pa naj ostane še skrivnost…

Category: Blogi

Sistem centralne banke

Posted on by 0 comment

Sistem centralne banke je pustil ljudi na cedilu. Ljudje so se v krizi zbali za svoje depozite v bankah in v začetku leta 1933 se je zgodil dolgotraj­nejši naval na bančne prihranke. Roosevelt je zato razglasil bančni mora­torij (Sank holiday’) in ustavil celotni državni bančni sistem za en teden. 

Državljane je nagovoril, naj prenehajo dvigovati prihranke, in obenem uporabil krizna določila novosprejetega zakona `Emergency Banking Act’ (sprejetega 9. marca 1933) in spodbudil centralno banko, da je stoodsto­tno jamčila za vse bančne depozite. Ljudje so po koncu bančnega mora­torija začeli množično vračati svoj denar v banke. 31.) Poseg državne avto­ritete je torej preprečil implozijo bančnega sistema. 

Kongres je leto kasneje, namesto da bi spremenil monetarni sistem v temeljih, ustanovil Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), ki naj bi jamčila za ban­čne depozite ter tako skrbela, da se kaj takega ne bi več ponovilo. Gre za zavarovanje bank na račun davkoplačevalcev. Ta garancija je kasneje vedno znova reševala ameriški bančni sistem pred propadom. Leta 1935 je bil sprejet zakon o socialni varnosti (Social Security Act’). 

Tega je prvi predlagal Thomas Paine, eden izmed očetov ameriške revoluci­je. Dogodile so se tudi spremembe v strukturi Fed. Stari odbor so razpusti­li ter ga zamenjali z odborom, v katerem je bilo 7 guvernerjev, ki jih je imenoval predsednik ZDA in ki so bili izvoljeni za dobo 14 let. Odbor je imenoval predsednike 12 regionalnih izpostav ter imel večjo moč nad rezervnimi zahtevami in tržnimi operacijami, prav tako pa so bile izpostave Fed sedaj dolžne izvajati politiko centralnega odbora.

Category: Blogi